pünkösdA természet rendje, pihenésünk valódi üteme,

ebbe illeszkedik Pünkösd is

Sokszor feltesszük magunknak a kérdést, hogy milyen ritmusban is kellene ahhoz pihennünk, kikapcsolódni, hogy mindig feltöltődjünk és megfelelő energiákkal tudjuk végezni a hétköznapi teendőinket.

Azonban a válaszok valójában már évezredek óta, itt vannak előttünk. Az ember bioritmusa ugyanis már régóta a természethez igazodik. Most tekintsünk el attól, hogy a mennyire bomlik meg ez a rend, a klímaváltozással, az emberi beavatkozással, mert ennek ellenére is hordozzuk magunkban genetikailag ezeket az évezredek alatt berögzült tradíciókat.

Erre jó példa a pünkösdi hosszú hétvége, használd ki a hagyományokhoz illeszkedő ajánlatunk. Lentebb, pedig elolvashatod, hogy miért is olyan fontos, hogy ezen a hétvégén, Te is pihenj és ünnepelj.

 

Pihenj a pünkösdi hosszú hétvégén. S legyél nálunk Te a pünkösdi király!

Érvényes: 2022.06.03 – 2022. 06.06. (min. 3 éjszakára)

 Csomag tartalma:

  • Szállás a választott szobatípusban
  • Gazdag büféreggeli és vacsora
  • Az éjszakák számával megegyező napi belépőjegy biztosítása a Kamilla Gyógy-, Termál- és Strandfürdőbe valamint a szaunakomplexumba
  • A szálloda gyógyvizes medencéjének 24 órás használata
  • Fürdőköpeny
  • Ingyenes wifi használata az egész hotel területén
  • Térítésmentes kerékpár használat
  • Ingyenes parkolás
  • ÁFA
Szobatípus: Ár min. 3 éjszakától
1 fő kétágyas vagy francia ágyas standard szobában 31.070 Ft / fő / éj
Standard kétágyas/franciaágyas szoba 23.900 Ft / fő / éj
Deluxe kétágyas / franciaágyas 26.900 Ft / fő / éj
Jacuzzis franciaágyas superior ( min.2 fő) 35.900 Ft / fő / éj

 A programváltozás jogát fenntartjuk.

Az ár nem tartalmazza az idegenforgalmi adót, amelynek mértéke 350 Ft /fő/éj és 18 éves kor felett fizetendő. Szép kártyát is elfogadunk (OTP, MKB, KH).

A foglaláskor 30% előleg fizetendő, A szállás kötbérmentesen lemondható az érkezés előtt 7 napig ezen belüli lemondás esetén a szálloda a befizetett előleget kötbérként kezeli.

Gyermekkedvezmény: 0-3 éves korig ellenérték nélkül, betöltött 3-12 éves korig 50% kedvezmény, betöltött 12 éves kortól teljes ár fizetendő.

Foglalja le a pihenéshez kiválasztott időszakot!

Éljen mielőbb az aktuális ajánlatunkkal!

Ajánlatkérés » vagy Foglalás »

Tavaszi ünnepet, egy nyár eleji követ

 

Húsvét a tavasz igazi első ünnepe, a természet megújulásáé az újjászületésé. Ezt a keresztény vallás összekapcsolta Jézus halálával és mennybe menetelével. Minden vallás egyébkéntk az ünnepeivel kiválóan épít az év természeti körforgásának, a természeti jelenségek megjelenések idejére.

A húsvéti időszak környéke, időjárástól függően, amikor általában az ültetések zajlanak, amikor az első kiscsibék a Bálint napi kotló ültetések után kikelhetnek. A friss veteményesek első terméséhez, – ilyen a hónapos retek, az eper – a csibék biztonságos megerősödéséhez, olyan 50-60 napra van szükség.

Így már érthető, hogy miért volt mindig is mozgó ünnep húsvét, mert azt mindig a tavaszi napéjegyenlőséget követő holdtölte utáni vasárnapon kell megtartani. Az ünnep megtartása mindig is a természet rendje szerint való volt.

pünkösdi népszokások élőben

Az első termések, fiatal állatok, amik fogyasztásra alkalmasak, húsvétot követően igazából pünkösdkor lettek elérhetőek. Ez egy újabb természetes ünnepi pillanat. A húsvét utáni ötvenedik nap lett, ezért a nyárelő fontos ünnepe. Neve a görög pentekosztész ‘ötvenedik’ szóból ered.

Eredetileg a zsidó nép ünnepe, ott is legelőször a befejezett aratást, később pedig a Sínai-hegyi törvényhozást ünnepelték. Szintén a Pészah szombatját követő ötvenedik napon Sabouthkor.

Foglalja le a pihenéshez kiválasztott időszakot!

Éljen mielőbb az aktuális ajánlatunkkal!

Ajánlatkérés » vagy Foglalás »

Új tradíciók

 

Hotel Kamilla pünkösdi hosszú hétvégeA keresztény egyházi ünnep Krisztus történetét köti hozzá. A mennybemenetele után, az ötvenedik napon, amely alkalomból az apostolok összegyűltek, hatalmas zúgás, szélvihar támadt, majd a szentlélek lángnyelvek alakjában leszállt a tanítványokra.

Ekkor szent Péter prédikálni kezdett, a szavak keresés nélkül is könnyen életre keltek az ajkán. A beszédére sokan figyeltek, követni kezdték őt. A követőiből megalakultak az első keresztény gyülekezetek. Pünkösd tehát az egyház születésnapja is.

A magyar keresztények életében kitüntetett szerepe van ekkor, egy középkori, bűnbocsátó zarándoklatra épülő eseménynek is, ez a Csíksomlyói búcsú.

Népszokásaink

 

Pünkösdi Vacsoraest

Pünkösdi Vacsoraest

Hazánkban, ahogy Európa más országaiban is a pünkösd ünneplésében keverednek a keresztény, illetve az ősi pogány elemek. A népszokásokban, az első termések beérése miatt is, elsősorban a termékenység, a nász ünnepe, és ezek szimbolikus megjelenítése dominál.

A Római birodalomban ebben az időszakban, május környékén tartották a pompázó virágok ünnepét, vagy ahogy ők nevezték a Florália ünnepeket. Flóra istennő a római mitológiában a növények, virágok istennője. Pünkösd ünneplésében nem véletlen, hogy ma is fontos szerepet játszanak a virágok, elsősorban természetesen a pünkösdi rózsa, a rózsa, a jázmin és a bodza. Innen ered a májusfa állítás hagyománya is, amivel a széplányokat lepték meg.

A pünkösdölés kifejezetten alföldi szokás, ami egy énekes-táncos adománygyűjtés. A pünkösdi király választása viszont a Európa nagy részén a középkor óta élő szokás. Mindenütt, ahol legények voltak, gyakoriak voltak a lovas versenyek, különféle ügyességi próbák, küzdelmek. Nálunk Jókai Mór: Magyar nábobja őrizte meg leginkább ezt az eseményt. A győztes lovas díja az volt, hogy egy évig ingyen ihatott a kocsmában.

Az Alföld, különösen a Hortobágy és környéke minden ünnepi alkalmakkor az élenjár a hagyományok felelevenítésében, megőrzésében. Emiatt is érdemes pünkösdkor ellátogatni hozzánk, hogy újra eredeti pompájában élhesd meg ezeket az ünnepeket.

Foglalja le a pihenéshez kiválasztott időszakot!

Éljen mielőbb az aktuális ajánlatunkkal!

Ajánlatkérés » vagy Foglalás »

ugrás az oldal tetejére